Opis
Jedina srpska rakija sa ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM, zaslužno i sa ponosom nosi svoje ime. Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. S obzirom na to da je podjednako dobra kada se pije blago ugrejana ili skroz rashlađena, upoređuju je sa francuskim konjakom ili malt viskijem. Među svim rakijama samo jedna može biti KRALJICA.
Dva puta destilovana rakija (prepečenica) šljivovica, odležala najmanje 7 godina u hrastovom buretu. Stopostotna sirovina je domaća sorta šljiva požegača, trnovača, ranka. Bez dodataka bilo kakvih pojačivača mirisa i ukusa.
Miris je bogat i prefinjen miris šljive pomešan sa mirisom hrastovog bureta. Ukus je harmoničan, sa dugim završetkom čiste hrastovine. Aroma je veoma prijatna, vanilasta. Buke izvrsno zaokružen, skladan.
SAVET:
Slaže se, rashlađena na podrumskoj temperaturi, uz mezetluke, punomasne bele sireve, dimljene i sušene mesne proizvode, sve vrste bifteka, sva mesa sa grila, sva pečenja i mesa ispod sača, i kao dižestiv posle jela uz šoljicu crne kafe, kao i uz sve vrste kolača i torti koji u sebi sadrže crnu čokoladu. Tada se služi blago ugrejana, kao francuski konjak.
SERVIRANJE:
Temperatura: 12-15 ºC
SPECIFIKACIJA:
- Zemlja: Srbija
- Regija: Zapadna Srbija
- Organic: Ne
- Period odležavanja: 7 godina
- Alkohol: Vol. 42
- Vrsta voća: Šljiva
- Ambalaža: 0.7 l