Opis
Rum Ron Zacapa Centenario 23 Años spada u grupu premium pića ali smatramo da je on nešto više od toga. U ovom se piću osim nespornog kvaliteta jasno vidi strast i ljubav njegovog kreatora.
Ravnoteža između bukea i jedinstvenog ukusa potiče od mešanja rumova različite starosti (6-23 godine). Stariji i mlađi rumovi se mešaju nakon što odležavaju u bašvama u kojima je prethodno odležavao robustan američki viski, šeri ili vina Pedro Ximenez. Stvaranje Zacapa ruma počinje upotrebom čistog šećera iz šećerne trske, koji se dobija prilikom prvog presovanja šećerne trske, za razliku od većine rumova prilikom čije izrade se koristi melasa.
Ne postoji bolje mesto za uzgajanje šećerne trske od Južne Gvatemale, zahvaljujući bogatom mineralnom zemljištu i brojnim rekama u ovoj oblasti. Razlika u sirovinama je uočljiva već u primarnim aromama i ukusima Zacapa ruma.
Ron Zacapa Cenetnario osvojio je prvo mestu na takmičenju premium rumova četiri godine za redom (1998, 1999, 2000 i 2001) na Internacionalnom Festivalu Ruma. To je prvi rum koji je svrstan u večitu halu slavnih na Internacionalnom Festivalu Ruma.
SPECIFIKACIJA:
- Zemlja: Gvatemala
- Kol. Alkohola: 40% Vol.
- Ambalaža: 0.7 l