Opis
ALEKSANDROVIĆ Regent
Vino čiji karakter određuju sorte grožđa i podneblje u kojem nastaje. Odlikuje se intenzivnim voćnim mirisima koji asociraju na kupinu, borovnicu i crnu ribizlu. Izrazito voćno i osvežavajuće sa finim taninima i energičnom završnicom.
Na ukusu izuzetno, puno, kompleksno, fine tananske strukture sa aromama pečenih suvih šljiva, duvana, vanile i diskretnim notama nane nastalih kao rezultat dugotrajnog odležavanja u baricima od najfinijeg hrasta. Obavezno dekantirati radi aeracije.
Veličina vinograda: Cabernet Sauvignon: 14,5 ha, Merlot: 12,5 ha.
Nadmorska visina vinograda: 270 m – 320 m
Položaj vinograda: Južna i jugoistočna ekspozicija
UPARIVANJE SA HRANOM:
Odlično uz sve vrste mesa, a naročito roštilj i pečenja. Idealno uz: pršutu, jake paste i pite sa mesom, rižoto sa parmezanom, hladnu prasetinu, jagnjetinu, gulaše od divljači, ljute kobasice, srednje pečene bifteke i zrele snažne sireve.
SERVIRANJE:
Temperatura: 16 – 18ºC, posle pet godina odležavanja, obavezno dekantirati radi aeracije
SPECIFIKACIJA:
- Zemlja porekla: Srbija
- Region: Šumadija, Oplenačko vinogorje
- Boja: Crveno vino
- Organic: Ne
- Sortni sastav: 50% Merlo, 50% Kaberne Sovinjon
- Odležavanje: Barik
- Period odležavanja: 24 meseca
- Način proizvodnje:
- Alkohol: 13,5%
- Sastav Zemlje: Gajnjača i smonica u kombinaciji sa kamenom
- Winemaker: Vladan Nikolić
- Dekantiranje: Da
- Ambalaža: 0,75 l