Opis
Crveno vino proizvedeno od istoimene autohtone srpske sorte Prokupac – sinonima vinogradarstva Topličkog regiona. Karakteriše ga intenzivna i postojana rubin boja, na nosu arome crvenog šumskog voća, male trešnje, cvetne note ljubičice, karanfilića, kedara i tobacco sa začinskom aromom. Obilje primarnih, dopadljivih voćnih aroma zaokupiće vam pažnju već na prvom mirisanju. Ređaju se zgnječenje šumske kupine, crvene ribizle i prezrele crne višnje, zaogrnute razvijenim i potpuno ukroćenim mirisima hrasta, koji prizivaju topli tost i slatkaste, začinske note.
Ukus je suv i poseduje mekanu strukturu sa lepim mineralnim karakterom i drvenim taninima sa savršeno zaokruženim ukusom, čineći ovo vino idealnim za uživanje.
UPARIVANJE SA HRANOM:
Predstavlja idealnu kombinaciju uz sepcijalitete od crvenog mesa kao i uz grilovano meso, gulaš i jela ispod sača. Vino koje odlično ide uz sve specijalitete srpske kuhinje.
SERVIRANJE:
Temperatura: 16 – 18ºC
SPECIFIKACIJA:
- Zemlja porekla: Srbija
- Region: Nišavski region
- Boja: Crveno vino
- Tip vina: Suvo
- Organic: Ne
- Sortni sastav: Prokupac
- Odležavanje: Barik
- Period odležavanja: 9 meseci
- Način proizvodnje: Fermentacija u inoksu
- Alkohol: 13%
- Kiselost: 5,45
- Količina šećera u gr: 0.5
- Sastav Zemlje: Krečnjak
- Dekantiranje: Da
- Veličina boce: 0,75 l